Ellinor

Ellinor on the road in Miami Beach!
Välkommen till min nya blogg Ellinor on the road!
 
Kickar igång min nya blogg som ordagrant handlar om mig på resande fot  i både Sverige och runtom i världen.
 
I skrivande stund befinner jag mig i mitt rum på EF Language Center i Miami Beach, Florida, USA. 
Landade igår - söndag eftermiddag efter ca 13 timmar flyg totalt plus mellanlandning i London. 
Kommer från nu fram till 26 augusti befinna mig på detta språkcenter för att utveckla min engelska och ta Cambridgeexamen i avancerad engelska. Skolan startar imorgon 30 maj med EF Orientation day - en introduktionsdag där de ger information om skolan m.m, rundtur i Miami och ett muntligt språktest för att se vilken nivå man ligger på vid klassindelningen. Det ska bli kul och träffa alla andra nya studenter och se vilka man kommer gå i samma klass med. Är indelad i ett 4-bäddsrum med våningssängar som jag delar med 3 andra tjejer. Jennie - från Sverige, Roberta - från Italien och Huwei - från Kina. Alla kommer vara olika lång tid på skolan då endel åker vidare och spenderar ex. 4 veckor i New York eller San Fransisco på EF-skolor där. Men jag och även Jennie kommer bo i Miami under 13 veckor - om jag inte får för mig annat, det vet man ju aldrig ;-) 
 
Igår var det Memorial Day, vilket innebar att idag blev en ledig dag. Väldigt skönt så man hinner landa lite innan det drar igång. Blev sovmorgon till kl 9 idag (somnade vid ca 21 igårkväll). Sen har det varit väldigt chill. Jag och Jennie strosade till ett supermarket och inköpte lite frukt och vatten. Sen har jag spenderat lite tid på stranden och i poolen. Är max 100 meter till strandkanten från skolan, där vi även bor. Väldigt gött B-) 
 
Kommer ha lektioner utspritt måndag - fredag varje vecka, så på helgerna kommer det vara fritt fram att dra på äventyr! Har planer på att åka till bl.a. Key West, Orlando, Everglades, Universal studios och Kennedy Space Center. Sen finns idén att sticka till Nashville om tillfälle ges så man har möjlighet att vara iväg en weekend ex tors-sön. Men vi får se vad som sker. Blir nog mycket spontana grejer! More to come så att säga :) 
 
Är du intresserad av att veta vad jag kommer hitta på under min tid boendes i Miami eller för all del även sen, så är du välkommen att följa min blogg! :) 
 
Ha en go sommar <3
 
//Ellinor
 
Miami Beach 2017-05-29 kl 15:56
Temperatur: ca 27 grader